Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τα «σκουπίδια» και η αντιμνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο στο site ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)


Τελικά τα σκουπίδια τα μαζεύουν καλύτερα οι μνημονιακοί ή οι αντιμνημονιακοί δήμαρχοι; Το ερώτημα ετέθη από δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και η υποψήφια αντιπεριφεριάρχης κ. Ρένα Δούρου απάντησε ότι οι αντιμνημονιακοί δήμαρχοι τα μαζεύουν καλύτερα. Βέβαια επικαλέσθηκε ως επιχείρημα ότι δεν πρόκειται να δώσουν σε ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή των απορριμάτων, αλλά θα προχωρήσουν σε λύσεις μετά από εξαντλητικές διαβουλεύσεις με το λαό. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια;
Η ουσία, όμως, στην επιχειρηματολογία της κυρίας Δούρου δεν βρίσκεται στο ποιος θα μαζεύει και με ποιο τρόπο τα σκουπίδια, αλλά ότι η πράγματι ευφυής Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι η λογική του αντιμνημονίου στην οικονομική πολιτική βαίνει προς το τέλος της. Γι’αυτό κι αναζητεί επέκταση των διαχωριστικών γραμμών που οι λεγόμενες μνημονιακές πολιτικές έχουν υψώσει, και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες και κυρίως στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Μερικά σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς αντιλαμβάνονται ότι με τη λήξη του μνημονίου μέσα στο 2014 καταρρέει και το ισχυρότερο δικό τους πολιτικό επιχείρημα, αυτό της αντιμνημονιακής πολιτικής. Από το 2010 και μετά, και ιδιαίτερα από τις εκλογές του 2012 και έπειτα, η ρητορική και το σύνολο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην πολεμική κατά του μνημονίου. Ούτε προτάσεις κατέθετε στη Βουλή, ούτε στην κοινωνία και περιορίσθηκε στην πολιτική του «αντί»-μνημονίου. Με «αντί» όμως γνωρίζουν ότι δεν κερδίζονται κυβερνήσεις ή, ακόμα και αν κερδηθούν, θα έχουν βραχύ βίο.
Ακόμα και το σύνθημα ότι οι εκλογές του Μαΐου (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου είναι έωλο, αφού σιγά – σιγά ο λαός αντιλαμβάνεται ότι σε αυτές τις εκλογές θα εκλέξει πρόσωπα που στη μεν ευρωβουλή θα αγωνισθούν για μια πιο ανθρώπινη και πιο κοινωνική Ευρώπη, στις δε αυτοδιοικητικές εκλογές (Α’ και Β’ Βαθμού) εκείνους που θα διαχειρισθούν τα 18 δις € του ΣΕΣ (νέου ΕΣΠΑ). Δηλαδή θα εκλέξουν τα πρόσωπα που θα διαχειρισθούν τη μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα. Και βέβαια τη μεταμνημονιακή εποχή θα τη διαχειρισθούν καλύτερα όσοι έχουν προτάσεις και όχι συνθήματα που περιορίζονται σε ένα… «αντί».

http://www.paraskhnio.gr/ta-skoypidia-kai-i-antimnimoniaki-p/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου