Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τι απαντούν τα Υπ. Υποδομών και Περιβάλλοντος για το 1ο Λύκειο Πύργου



Για το κτιριακό ζήτημα του 1ου Λυκείου Πύργου ενημέρωσαν τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη ο Υπουργός Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης, μετά από Ερώτηση που κατέθεσε ο πρώτος στη Βουλή.
Στην Ερώτησή του ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητούσε τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργών ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια-γραφειοκρατικά και μη-προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του κτιρίου του 1ου Λυκείου Πύργου, το οποίο εδώ και 6 χρόνια στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη πρέπει να υποβληθεί στη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας
(Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού), με τη συνδρομή των τοπικών υπηρεσιών, πλήρης φάκελος με τα διαγράμματα και τα συνοδευτικά στοιχεία για τον υπόψη χώρο (το οικόπεδο που έχει ήδη αγοραστεί από την πολιτεία για την ανέγερση του σχολείου) προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος προώθησης  του θέματος, αν δηλαδή απαιτείται έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου ή ένταξη της εξεταζόμενης ιδιοκτησίας στο σχέδιο πόλεως ώστε να καθοριστεί ο εν λόγω χώρος, ως χώρος Εκπαίδευσης για την ανέγερση προς εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης σε κοινωνική δομή.
Από την πλευρά του, ο Υπ. Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει πως: «…Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ (229/21.09.2010) εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση της Ν.Α. Ηλείας με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του σύγχρονου Διδακτηρίου για τις ανάγκες του 1ου Λυκείου Πύργου. Η επιχορήγηση εκτελείται με την υποβολή της εργολαβικής Σύμβασης και σύμφωνα με τις υποβαλλόμενες πιστοποιήσεις των λογαριασμών. Δεν έχει υποβληθεί προς πληρωμή λογαριασμός στον ΟΣΚ (ή τις νυν Κτιριακές Υποδομές) από τη Ν.Α Ηλεία για το έργο της ανέγερσης του συγκεκριμένου Διδακτηρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου