Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον για να οδηγηθεί η χώρα στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη - Ομιλία Κοντογιάννη στην Τ.Ο Ξηρομέρου



Πλαστό χαρακτήρισε το δημοψηφισματικό δίλημμα των εκλογών του Μαΐου που προτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, σε ομιλία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας (Αστακού, Αλυζίας, Φυτειών), όπου  παρέστη ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
«Ψηφίζουμε για τη μετά μνημόνιο εποχή. Ψηφίζουμε εκείνους που θα αγωνιστούν για μια πιο ανθρώπινη και κοινωνική Ευρώπη, αλλά και εκείνους που θα διαχειριστούν τα 18 δις € του ΣΕΣ (του νέου ΕΣΠΑ). Γι’ αυτό χρειάζεται σταθερότητα και κοινωνική ηρεμία. Οι Έλληνες δεν θα διακινδυνεύσουν να τινάξουν στον αέρα όσα με αιματηρές θυσίες επέτυχαν. Δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα. Προχωράμε μπροστα. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην ομιλία του επεσήμανε πως όσοι προέβλεπαν την οικονομική καταστροφή της χώρας διαψεύστηκαν και ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν αφού η χώρα κατάφερε να μείνει στη ζώνη του ευρώ. Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της με στόχο να επιστραφεί στο λαό μέρος των θυσιών του (το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος) και να μειωθούν οι φόροι. Παράλληλα, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, η προσέλκυση επενδύσεων και η μείωση της ανεργία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
Ο Ηλείος Βουλευτής αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει καθημερινά η Κυβέρνηση και στη μάχη ενάντια στο χθες που εκπροσωπεί το μεταλλαγμένο αμαρτωλό παλιό ΠΑΣΟΚ με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, ο Γιώργος Κοντογιάννης παραδέχτηκε πως η πορεία των δύο τελευταίων ετών δεν είναι αλάνθαστη και πως έχουν παρουσιαστεί καθυστερήσεις σε διάφορα θέματα όπως πχ στις αποκρατικοποιήσεων. Ως προς το ζήτημα των βιβλίων εξόδων-εσόδων υπήρξε ελλιπής ενημέρωση των αγροτών, ωστόσο η Κυβέρνηση προέβη σε διορθωτικές κινήσεις. Επίσης, σημαντική είναι η παρέμβαση για τα κόκκινα δάνεια, ενώ επεσήμανε πως ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί ταχύτατα το πρόβλημα της ρευστότητας των αγροτών.
Τέλος ο Γιώργος Κοντογιάννης κάλεσε όλους τους πολίτες να συστρατευτούν στη μάχη για την ανάκαμψη της Ελλάδας και την απαλλαγή της από τα μνημόνια. Γιατί όπως ανάφερε χαρακτηριστικά: «Αντιμνημονιακός δεν είναι εκείνος που υποστηρίζει τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο. Αντιμνημονιακός είναι εκείνος που προτάσσει το εθνικό συμφέρον και οδηγεί τη χώρα με σταθερότητα έξω από το μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου