Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έρευνα από το Υπ. Υποδομών για την άνιση κατανομή των κονδυλίων για τους σεισμόπληκτους σε βάρος της Ηλείας - Διαβεβαίωση από τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για το Τ.Α.Σ. Ηλείας


Δυσανάλογη σε βάρος της Ηλείας, με αναλογία 3 προς 1 σε σχέση με την Αχαΐα, ήταν τα τρία προηγούμενα χρόνια η κατανομή των κονδυλιών για τους σεισμοπαθείς. Την παραδοχή αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος προς το Βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη, σε επικοινωνία που είχαν μετά από σχετική καταγγελία του πρώην Υφυπουργού, εν όψει και της χορήγησης της νέας δόσης προς τους σεισμοπαθείς της Ηλείας. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών θα διενεργήσουν έρευνα.
Στην επικοινωνία που είχαν, ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε και το θέμα της λειτουργίας του Τ.Α.Σ. στην Ηλεία, για το οποίο είχε στείλει επιστολή από την Παρασκευή. Όπως ενημέρωσε τον Ηλείο Βουλευτή ο Γενικός Γραμματέας, στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος θα παραμείνει μόνο μία διεύθυνση ανά Περιφέρεια. Ωστόσο πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών είναι να μην μείνει μετέωρη η Ηλεία, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες εκκρεμείς υποθέσεις και που οι πολίτες της ταλαιπωρούνται ακόμα από τις συνέπειες του σεισμού του 2008.
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης στην επιστολή του αναφέρει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιάρθρωσης και περιορισμού των περιφερειακών γραφείων, δεν πρέπει να βαίνει ενάντια σε σεισμοπαθείς, όπως οι πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι ακόμα μετρούν τις πληγές τους από τον σεισμό του 2008. Επίσης, ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει πως ο όγκος των υποχρεώσεων του Τ.Α.Σ. Ν. Ηλείας προς τους σεισμοπαθείς είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους, πόσο μάλλον αν υπάρξει υποβάθμιση ή κατάργηση της υπηρεσίας, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους πολίτες της Ηλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου