Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Προτάσεις Κοντογιάννη στον Διοικητή του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας




Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης συναντήθηκε με το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θοδωρή Αμπατζόγλου και συζήτησε θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση νέων προγραμμάτων στήριξης ανέργων.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν για υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, με στόχο τόσο την καταπολέμηση της ανεργίας όσο και τη μείωση του κόστους της παραγωγής αγροτικών προϊόντων.   
Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ηλείου Βουλευτή και δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στο πρώτο βήμα για την υλοποίηση των προγραμμάτων που δεν είναι άλλο από το να έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά και το ζήτημα των εργατών γης,
που αφορά κυρίως στην Ηλεία και τους παραγωγούς φράουλας.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ενημέρωσε τον κ. Αμπατζόγλου και τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη του ΟΑΕΔ που μετείχαν στη συνάντηση για όλες τις παραμέτρους του προβλήματος (οικονομικές, κοινωνικές, εργασιακές κλ.π.) και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό ώστε οι παραγωγοί φράουλας να μπορέσουν να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε πως θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Γιώργο Κοντογιάννη για την υλοποίηση των προτάσεων που υπέβαλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου