Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Υιοθετεί το Υπ. Οικονομικών την πρόταση Κοντογιάννη για καταβολή των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα



Το Υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί την πρόταση Κοντογιάννη για καταβολή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το κάθε όχημα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα τα τέλη κυκλοφορίας να επιμερίζονται ισόποσα στους 12 μήνες του κάθε έτους με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κυκλοφορήσει το ΙΧ του για ένα ή περισσότερους μήνες να καταβάλει το ανάλογο τίμημα. Στόχος της εφαρμογής του παραπάνω μέτρου είναι να επανέλθουν στους δρόμους τα ΙΧ των οποίων οι οδηγοί έχουν καταθέσει τις πινακίδες.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης με επιστολή που είχε αποστείλει στις 27 Δεκεμβρίου 2012
προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη είχε προτείνει την παραπάνω ρύθμιση αναφέροντας ότι: «Θα ήταν σκόπιμο, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της αύξησης στον αριθμό των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που κατατίθενται προς απόσυρση, να δοθεί – πέραν των ισχυόντων- η δυνατότητα ελαστικού τρόπου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα πέραν των ετησίων τελών κυκλοφορίας, ίσως ήταν σκόπιμο να εξετάσετε τη δυνατότητα καταβολής τελών, ανάλογα με τον χρόνο που θα γίνει χρήση του αυτοκινήτου, με ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα τρίμηνο που θα αφορά στους θερινούς μήνες, οπότε και γίνεται χρήση των ΙΧ για τη μετακίνηση σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού για διακοπές. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τους πολίτες αλλά και για το κράτος λόγω των εσόδων που θα προκύψουν από την είσπραξη των έστω και μειωμένων τελών, από την πώληση βενζίνης κλπ, ενώ σιγά- σιγά θα επανέλθουν στην κυκλοφορία αυτοκίνητα-κυρίως μεγάλου κυβισμού-οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν καταθέσει τις πινακίδες».
Παράλληλα, ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με α.π. 5550 και ημερομηνία 7.1.2013, στην οποία επανέφερε την παραπάνω πρόταση.
Στις 25 Ιουνίου 2013 απέστειλε εκ νέου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα επιστολή με την οποία προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα καταβολής τελών κυκλοφορίας συγκεκριμένα για ένα τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) οπότε και γίνεται χρήση των ΙΧ για τη μετακίνηση σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού για διακοπές. Η πρόταση αφορά μόνο στα ΙΧ, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου