Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Να επιστραφεί άμεσα ο ΦΠΑ στους αγρότες της Ηλείας



Σε νέα παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών της Ηλείας προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει ήδη καταθέσει δύο Αναφορές επί του θέματος (αριθμ. πρωτ. 4017/26.4.13 και 4409/24.5.13), στις οποίες διαβίβασε τις επιστολές των Αγροτικών Συνεταιρισμών: Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας, Βαρθολομιού, Τραγανού, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και ΣΕΔΑΠ Αμαλιάδας.
Ο Ηλείος Βουλευτής πληροφόρησε τους αρμόδιους Υπουργούς ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων
Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας κ. Χρήστο Βαλιανάτο το 90% των παραγωγών που συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό και είναι δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ απορρίφθηκαν.
Για το λόγο αυτό ζητεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί τo πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και οι αγρότες της Ηλείας να πάρουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται από την επιστροφή του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου