Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου



Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ηλείας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας-Ιθάκης, στην οποία καταγράφονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου δεν συμβάλει στην εξοικονόμησης κρατικών πόρων, αντίθετα δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και οδηγεί στη μείωση εσόδων λόγω της μη επαρκούς και έγκαιρης αστυνόμευσης της περιοχής.
             Ο κ. Βαρβιτσιώτης στην απάντησή του αναφέρει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα
γίνουν οι αξιολογήσεις των δομών των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία είναι τα εξής:
α) Το αντικείμενο εργασίας, η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
β)  Τα στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών κατά τα τελευταία έτη.
γ) H αυξημένη παραβατικότητα/εγκληματικότητα σε τοπικό επίπεδο.
δ) H κτιριακή υποδομή (καταλληλόλητα, καθεστώς ιδιοκτησίας κλπ.).
ε) H υλικοτεχνική υποδομή.
στ) Το προσβάσιμο ή μη οδικό δίκτυο.
ζ) H απόσταση από ξηρά και θάλασσα μεταξύ των όμορων Λιμενικών Αρχών.
η) Οι πληθυσμιακοί δείκτες της περιοχής.
θ) Η ύπαρξη συναρμόδιων φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Τελωνείο, έδρα Δήμου, ΔΟΥ κλπ.)
Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός δεν προχωρά σε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το μέλλον του Λιμενικού Ταμείο Παλουκίου, παρότι στην Αναφορά του ο Γιώργου Κοντογιάννης αναπτύσσει επιχειρήματα που αποδεικνύουν πως ο συγκεκριμένος σταθμός πληροί αρκετά εκ των παραπάνω κριτηρίων. Συγκεκριμένα:

-         O συγκεκριμένος σταθμός στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ήλιδας και τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τον εν λόγω Δήμο.
-        Ο Λ/Σ Παλουκίου καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή και εξυπηρετεί τους πολίτες τριών Δήμων στην διεκπεραίωση συναλλαγών με τη Λιμενική Αρχή, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά τους θερινούς μήνες.
-        Σε περίπτωση κατάργηση του Λ/Σ Παλουκίου, ο Λιμενικός Σταθμός Κατακόλου θα επιφορτιστεί με την αστυνόμευση μιας τεράστιας ακτογραμμής (160χλμ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την ορθή αντιμετώπιση των φαινομένων όπως λαθρεμπόριο, λαθρομετανάστευση κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου