Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Να παραμείνουν στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ οι επιχειρήσεις στα χωριά με κάτω από 2000 κατοίκους




Να παραμείνουν στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ οι επιχειρήσεις στα χωριά με κάτω από 2000 κατοίκους, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κοντογιάννη ενδεχόμενη υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις όπως καφενεία, κουρεία που ήδη επιβιώνουν με δυσκολία και θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την ελληνική επαρχεία, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.
Για το λόγο αυτό ο Ηλείος Βουλευτής προτείνει την απόσυρση του μέτρου ή τουλάχιστον τη σύνδεσή του και με εισοδηματικά κριτήρια.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Αναστάτωση επικρατεί στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου καθώς έχει τεθεί επί τάπητος πρόταση για υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών που έχουν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα και σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα του εν λόγω Ταμείου.
Πολλοί επαγγελματίες που έλαβαν σχετικές ειδοποιήσεις απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΕ, όπου ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει έως το τέλος του 2013.
Ωστόσο, σε περίπτωση που η παραπάνω πρόταση υλοποιηθεί, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για μικρά μαγαζιά και επιχειρήσεις όπως καφενεία, κουρεία κλπ. των οποίων τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί και τα έσοδα έχουν μειωθεί λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών.

Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Σε ποια μέτρα θα προβείτε ώστε να μην επιβαρυνθούν και με υποχρεωτική  εισφορά στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες που έχουν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων;
2. Η εν λόγω απόφαση θα ισχύσει τελικά από το 2014;
3. Όσοι αγνοούν τις ειδοποιήσεις του ΟΑΕΕ θα υφίστανται κυρώσεις;
4. Σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαία η ένταξη στον ΟΑΕΕ, για λόγους βιωσιμότητας του Ταμείου, και επί πλέον ασφαλισμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου