Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Να καλυφθούν οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Πύργου και τα περιφερειακά ιατρεία



Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείου Πύργου και τα περιφερειακά ιατρεία ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρεται στις δραματικές συνθήκες που  διαμορφώνονται στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει τη λειτουργία του ενώ δεν είναι λίγες οι κλινικές που αδυνατούν πλέον να εφημερεύουν με ασφάλεια.
Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει και τα
σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά ιατρεία. Ειδική αναφορά γίνεται στο περιφερειακό ιατρείο του Τραγανού που παραμένει εδώ και πάνω από 20 μέρες κλειστό, με αποτέλεσμα να στερούνται ιατρικής περίθαλψης εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής και ειδικά οι ανήμποροι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης σε ιατρό άλλης πόλης.
            Κλείνοντας, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής Ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας:
  1. Ποια μέτρα θα ληφθούν ως προς την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου;
  2. Για πιο λόγο το περιφερειακό ιατρείο Τραγανού παραμένει κλειστό και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου