Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γ.Κοντογιάννης: "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ;"


     Ανοιχτός για συνεργασίες αλλά και αυστηρούς όρους εμφανίζεται ο Γ. Κοντογιάννης. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξηγεί ποιές είναι οι προϋποθέσεις.

      Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου
Συνέντευξη στην εφημ. Η ΑΠΟΨΗ


    " Τι απαντάτε στον πρόεδρο της ΝΔ που προέβλεψε πως δεν θα μπει το κόμμα σας στη Βουλή;
Έχει κάποιο τρόπο για να επηρεάσει τη βούληση του λαού; Εκτός αν ο κ. Σαμαράς έχει μαντικές ικανότητες, οπότε θα γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να λάβει αυτοδυναμία. Ωστόσο η Συμμαχία θα μπει στη Βουλή, όχι γιατί πλέον το δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά γιατί αυτό είναι το μήνυμα που εισπράττουμε από την επαφή μας με το λαό, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να καταλάβει ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη διαμόρφωση του επόμενου κυβερνητικού σχήματος, γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής των ηγετών της Ευρώπης αλλά και γιατί είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

            Εάν η επόμενη κυβέρνηση είναι συνεργασίας, το κόμμα σας τι προτίθεται να πράξει; Ποιοι είναι οι αδιαπραγμάτευτοι όροι για να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο; 
      Αδιαπραγμάτευτοι όροι είναι η συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, η αποτροπή μέτρων που οδηγούν σε νέες περικοπές στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους και η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα εγκαθιδρύσει την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας.  Φυσικά και η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή με στόχο την δημιουργία- μέσω ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα- νέων θέσεων εργασίας. Δεν έχουμε προκαταλήψεις με πρόσωπα και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιο κόμμα δέχεται πολιτικές που ισχυροποιούν τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και δεν πλήττουν την κοινωνία. 
           Το μνημόνιο είναι μονόδρομος; Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν για την Ελλάδα;
Σε ό,τι αφορά τη δανειακή σύμβαση είναι όντως μονόδρομος, αφού κανείς δεν μπορεί να δώσει στη χώρα τόσο υψηλά δάνεια με χαμηλό, σχετικά, επιτόκιο. Η Ρωσία αρνήθηκε και τα επιτόκια που δάνεισε τη Λευκορωσία ήταν σχεδόν διπλάσια της τρόικας και η Κίνα, μέσω του δικού της οίκου αξιολόγησης, έχει υποβαθμίσει την Ελλάδα στην απόλυτη χρεοκοπία. Δεν είναι όμως μονόδρομος τα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε διατυπώσει στο πρόγραμμά μας αλλά πρέπει, επιτέλους, και τα παλιά κόμματα να αφήσουν πίσω τον κακό τους εαυτό και να θέσουν πάνω από τα κομματικά τους συμφέροντα τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. 
           Η κεντροδεξιά στην Ελλάδα πλέον θυμίζει την Αριστερά… Πολυδιάσπαση. Τι διαφορετικό κομίζει η ΔΗΣΥ; Και τι την χωρίζει από τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου;
Εκείνο που μας χωρίζει από άλλα κόμματα του χώρου είναι η συνέπεια σε θέσεις που εμείς τολμούμε να διατυπώσουμε γιατί πρώτα απ’ όλα θέτουμε το συμφέρον της πατρίδας και μετά το κομματικό.  Οι Έλληνες απαιτούν αλήθεια, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα. Και αυτό εμείς το προσφέρουμε. Όσον αφορά στην πολυδιάσπαση του χώρου, σας θυμίζω ότι αυτό αποτελεί… κατόρθωμα της σημερινής ηγεσίας του κόμματος από το οποίο διεγράφησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα 25 στελέχη του, αλλά έχει θέση ο κ. Συμπιλίδης, ο άνθρωπος που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993. 
          Έχει λεχθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό;
Φυσικά όχι. Δυστυχώς τα κόμματα, ακόμα και τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, αυτήν την κρίσιμη ώρα που διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη δεν τολμούν να πουν την πλήρη αλήθεια στο λαό. Κρύβονται πίσω από τις κομματικές σκοπιμότητες. Ακόμα και τώρα και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος προβάλλουν τα κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της χώρας. Δείτε τα τηλεοπτικά σποτ. Ποιον κοροϊδεύουν όμως; Πιστεύουν σοβαρά ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο; Ο λαός λέει, φτάνει πια, και το εννοεί. Θέλει την αλήθεια. Την πλήρη αλήθεια. Ο λαός δεν τους εμπιστεύεται. Και πώς να τους εμπιστευθεί τη στιγμή που οι αρχηγοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων αρνούνται να ρυθμίσουν τα στεγαστικά δάνεια των ιδιωτών, αλλά ρυθμίζουν τα δικά τους κομματικά δάνεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και δίνουν στους εαυτούς τους 50 εκατ. € δήθεν για να κάνουν εκλογές. Αν τα επιχειρήματά τους ήταν ορθά, αληθινά, δεν θα χρειαζόταν διαφήμιση για να πείσουν το  λαό.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου