Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου στη γωνία Φιλελλήνων και Ξενοφώντος


Το νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη γωνία Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, στο οποίο στεγαζόταν επί 22 χρόνια το πάλαι ποτέ υπουργείο Αιγαίου, παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.
 To 2009 το κτίριο επελέγη από την Κυβέρνηση να στεγάσει την Αντιπροεδρία, σχέδιο που δεν ευοδώθηκε καθώς, σύμφωνα με τον Απολογισμό της Αντιπροεδρίας (7 Οκτωβρίου 2009-15 Δεκεμβρίου 2010) : «Εξαιτίας της προηγηθείσας εγκατάλειψής του εμφανίστηκαν νέα ή επιδεινώθηκαν ήδη υπάρχοντα προβλήματα (έντονες ρηγματώσεις, αποκόλληση επιχρισμάτων, έλλειψη θέρμανσης και ανελκυστήρα, έλλειψη πυρασφάλειας κλπ.) με αποτέλεσμα η λειτουργία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του γραφείου του να καθίσταται αδύνατη».

Στον ίδιο Απολογισμό αναφέρεται πως σύμφωνα με τους αρμόδιους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπ. Οικονομικών, αλλά και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) για τις εργασίες που χρειάζονταν για την ασφαλή λειτουργία του κτιρίου ήταν αναγκαία η εκκένωση του, πράγμα και το οποίο όντως έγινε.
Έκτοτε το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, χωρίς καμία εργασία αποκατάστασης. Αποτελεί κι αυτό ένα από τα πολλά κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο και παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Σκοπεύετε να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το κτίριο να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου