Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ έχουν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ υπέρ ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και ΠΟΣΕ-ΤΑΕ


Πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ έχουν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ από το 2010 έως σήμερα υπέρ της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΠΟΣ-ΟΑΕΕ) και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων  Ταμείων Εμπόρων (ΠΟΣΕ-ΤΑΕ).
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, το ακριβές ποσό που έχει παρακρατηθεί είναι 1.653.381,15 ευρώ και η διαχείρισή του γίνεται από τις Ομοσπονδίες, ο δε διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος γίνεται από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το κατά πόσο προτίθεται η Κυβέρνηση να καταργήσει την αδικαιολόγητη παρακράτηση ποσών από τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε, που γίνεται μάλιστα χωρίς τη δική τους έγκριση, υπέρ τρίτων ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ-ΤΑΕ κτλ βάσει του Ν. 3863/10 άρθρο 69 παρ.5, την οποία είχε καταργήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση καθώς επίσης και το εάν υπάρχει ανάλογη πρακτική και σε άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, ερώτημα το οποίο έμεινε αναπάντητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου