Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τέλος στην ανομία και στην εγκληματικότητα στις πόλεις


O Έλληνας πολίτης βιώνει μία πρωτοφανή κατάσταση, όπου ο φόβος ελλοχεύει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς του. Οι κοινωνικές ανισότητες σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του κράτους οδήγησαν στην εξάπλωση όλων των μορφών εγκληματικότητας. Η πολιτική αδράνεια έγινε θερμοκήπιο της ανομίας και η οικονομική κρίση ήρθε να επιτείνει την ήδη δύσκολη κατάσταση.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος που να βασίζεται σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συνεργασία όλων των δυνάμεων της πολιτείας και όχι σε αποσπασματικά μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης και υποψήφιος στη Β’ Αθήνας έχει προτείνει τη συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στο οποίο οφείλουν να συνδράμουν όλα τα κόμματα με θέσεις, προτάσεις και ιδέες, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Για να είναι αποτελεσματική  η προσπάθεια πρέπει να υπάρξουν δύο προϋποθέσεις: Να εφαρμόζονται οι νόμοι και να αξιοποιηθεί η τεχνολογία, πάντα με σεβασμό στους πολίτες.
Παράλληλα:
·         H αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της με βάση το νόμο και χωρίς καμία κομματική παρέμβαση.
·         Να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στις πόλεις και τις γειτονιές.
·         Να μην υπάρχει καμία ανοχή στις μικρές ποινικές παραβάσεις.
·         Να μην υπάρχει καμία ανοχή απέναντι σε όσους καταστρέφουν τη δημόσια ή ιδιωτική ιδιοκτησία, με οποιοδήποτε πρόσχημα.
·         Για να λειτουργεί αποτελεσματικά η αστυνομία, πρέπει να αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό, με καλύτερη εκπαίδευση και σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.
·         Να σταματήσει η απαξίωση του Έλληνα αστυνομικού που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή (έλλειψη βενζίνης, ασυντήρητα οχήματα κ.α) και με χαμηλές απολαβές. Σε αυτό το πλαίσιο, οι άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να εξαιρεθούν από οποιασδήποτε νέα περικοπή μισθών και να έχουν προτεραιότητα, όποτε υπάρξουν ξανά δυνατότητες, οικονομικής αναβάθμισης. 
·         Η λαθρομετανάστευση συνδέεται με φαινόμενα εγκληματικότητας. Είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών, με βάση ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη δημιουργία κέντρων προσωρινής κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου