Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απέδωσαν οι πιέσεις Κοντογιάννη για το εκλογικό επίδομα των αστυνομικών



Απέδωσαν οι πιέσεις του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, καθώς τελικά οι αστυνομικοί θα λάβουν εκλογικό επίδομα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κατέθεσε Ερώτηση στις 23-3-2012 με αρ. πρωτ. 7105 προς τον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία ζητούσε να συμπεριληφθούν και οι αστυνομικοί στους αποδέκτες του εκλογικού επιδόματος καθώς:

-         Η συμβολή των αστυνομικών είναι καθοριστική για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αλλά και την διατήρηση της δημόσιας τάξης κατά την προεκλογική περίοδο, δεδομένων και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.
-         Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και των εκλογών οι αστυνομικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με διευρυμένα ωράρια, ενώ ήδη τους οφείλονται υπερωριακές αποζημιώσεις μηνών.
-         Οι μισθοί των αστυνομικών έχουν ήδη μειωθεί κατά πολύ, ως αποτέλεσμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Επίσης, ο Γιώργος Κοντογιάννη παρενέβη και κατά τη συζήτηση της εν λόγω τροπολογία στη Βουλή επισημαίνοντας τα εξής:
«Σ’ ότι αφορά την τροπολογία για το επίδομα των αστυνομικών θέλω να επισημάνω θα ήταν αδικία ειδικά μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία να μην πάρουν το εκλογικό επίδομα οι αστυνομικοί, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν την ευθύνη για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας κατά την ημέρα των εκλογών. Εκλογικό επίδομα όμως, κύριε Υπουργέ, όχι ψίχουλα που προβλέπονται στην τροπολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου