Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Να διευκολυνθούν οι αγρότες για την επιστροφή του Φ.Π.Α


Τη διευκόλυνση των αγροτών της Ηλείας ως προς την επιστροφή του Φ.Π.Α ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
           Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας κ. Γεράσιμου Καλλιμώρου, με την οποία ζητείται να επανεξεταστεί η Απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Π. οικονόμου ΠΟΛ.1084/30.3.2012, ως προς το σκέλος της κατάθεσης των αιτήσεων από τους αγρότες μόνο στις ΔΟΥ που διαθέτουν τμήμα ελέγχου, καθώς στην Ηλεία τμήμα ελέγχου υπάρχει μόνο στη ΔΟΥ Πύργου. Με άλλα λόγια αν η Απόφαση παραμείνει ως έχει, θα πρέπει όλοι οι αγρότες της Ηλείας να υποβάλλουν αιτήσεις στη ΔΟΥ Πύργου, πράγμα που πρακτικά θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα αφενός τους ίδιους τους  (κόστος και χρόνος μετακίνησης, ταλαιπωρία σε ουρές για την κατάθεση της αίτησης) και αφ΄ ετέρου στην λειτουργία της ΔΟΥ και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ (καθυστερήσεις κλπ.).
           Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να υπάρξει τροποποίηση της απόφασης και να γίνει δεκτό το αίτημα των αγροτών ώστε να μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις στην ΔΟΥ που υπάγεται ο κάθε αγρότης και η κάθε συνεταιριστική ένωση.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου