Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καταργούνται όλες οι Δ.Ο.Υ. πλην του Πύργου -- Το Υπ. Οικονομικών αποφάσισε να παραμείνει μόνο μια Δ.Ο.Υ. στην πρωτεύουσα κάθε Νομού



Μόνο η Δ.Ο.Υ. του Πύργου θα παραμείνει στην Ηλεία καθώς, σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, θα διατηρηθεί μόνο μια εφορία στην πρωτεύουσα κάθε Νομού και οι υπόλοιπες θα αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών,

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη θέση διατυπώνεται επισήμως από την Κυβέρνηση και αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Ηλεία, καθώς με αυτό τον τρόπο μένουν ακάλυπτοι οι επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρηματίες του βορείου τμήματος του Νομού, αλλά και οι φορολογούμενοι των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών από τον Πύργο.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης για το λόγο αυτό είχε ζητήσει να συνεχίσουν να λειτουργούν περισσότερες από μια Δ.Ο.Υ. στην Ηλεία, με δεδομένη τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα του Νομού και το γεγονός ότι υπάρχουν, ουσιαστικά, δύο οικονομικά κέντρα, αυτού της πρωτεύουσας Πύργου, με τον οποίο έχει οδική σύνδεση ολόκληρη η Ηλεία και κυρίως το νότιο τμήμα της, και της Αμαλιάδος, όπου έχει αναφορά όλο  το βόρειο τμήμα και ο ηλειακός κάμπος.
Ως προς την τύχη των υπαλλήλων που εργάζονται στις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό προβλέπονται τα εξής: «Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές Δ.Ο.Υ. θα αξιοποιηθούν καλύτερα με την μετακίνησή τους στις διατηρούμενες, αναβαθμισμένες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εξασφαλισθεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα. Προκειμένου με την αναδιοργάνωση αυτή να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνεται η δυνατότητα αυτών να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις εκτός Δ.Ο.Υ., αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου