Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ή θα ανατρέψουμε το παρελθόν μας ή θα μας ανατρέψει ο λαός (Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο site apopseis.gr)



Μέσα στο θολό κλίμα που επικρατεί στον τόπο μας, μέσα στην απαισιοδοξία και στην κατήφεια, μέσα στην απελπισία και στην απουσία ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, ο λαός επιζητεί να μάθει την αλήθεια. Την αλήθεια που όσοι γνωρίζουν του την κρύβουν, προφανώς για να καλύψουν δικά τους λάθη και παραλείψεις. Την αλήθεια που είναι αναγκαία για να γνωρίζει πού πατά, πού βρίσκεται, τι τον περιμένει ακόμα και για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να υφίσταται θυσίες;
Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα και δημιουργούν αγωνίες που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.
Μετά από ένα χρόνο σκληρής λιτότητας και μονόπλευρων θυσιών, ο Έλληνας έχει συνειδητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό ότι:

1.      Ο ίδιος θα συνεχίσει να δίνει στον κρατικό κορβανά.
2.      Το κράτος πρέπει να συνεισφέρει περιορίζοντας κι αυτό τις δικές του δαπάνες.
3.      Εκείνα που μέχρι χθες, θεωρούνταν δεδομένα, σήμερα δεν είναι.
4.      Πρέπει να συγκρουσθεί με νοοτροπίες κα αντιλήψεις που τον οδήγησαν στην τραγική σημερινή κατάσταση.
5.      Πρέπει να προχωρήσει στην ανατροπή των πάντων.
Δυστυχώς, και ενώ ο λαός έχει κατανοήσει τι πρέπει να γίνει, δεν φαίνεται να το έχει καταλάβει η πολιτική η ηγεσία του.
Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων αφού δεν φαίνεται διατεθειμένη να θέσει στο περιθώριο το «εγώ» και να εργασθεί για το «εμείς», δηλαδή για το σύνολο της κοινωνίας.
Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το μόνο που φαίνεται ότι ενδιαφέρονται είναι η εξουσία και όχι το μέλλον της χώρας.
Αντί να δώσουν το καλό παράδειγμα προχωρώντας σε εθνική συνεννόηση με στόχο τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για έξοδο της χώρας από την κρίση, ο μεν πρώτος πελαγοδρομεί αδυνατώντας να τα βάλει με τις «σάρκες» του, δηλαδή τους συνδικαλιστές που το σύστημα ΠΑΣΟΚ  εξέθρεψε ως καθοριστικό (πλέον του δέοντος) πυλώνα λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ο δε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να έχει καταλάβει και πολλά για το πού βαδίζει η χώρα, αφού εμμένει στη λαϊκίστικη αντίληψη του «λεφτά υπάρχουν». Το είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Μega, δεσμευόμενος ότι η ΝΔ μόλις γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει τους μισθούς και συντάξεις στα προ ΔΝΤ επίπεδα. Δεν μπόρεσε να δώσει, όμως, πειστικές απαντήσεις για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, εμμένοντας ότι «όλα είναι κοστολογημένα» και ότι «λεφτά υπάρχουν».
Σε τι διαφέρει λοιπόν από τον κ. Παπανδρέου ο οποίος υπέκλεψε την ψήφο των Ελλήνων τάζοντας λαγούς με πετραχήλια;
Επιτέλους, θα πρέπει κάποτε και η πολιτική ηγεσία της χώρας να καταλάβει αυτό που ζητά ο λαός: Ανατροπή σε όλα εκείνα που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ανατρέψουμε τις δικές μας αντιλήψεις. Να ξεκινήσουμε την αναγκαία ανατροπή από τους εαυτούς μας. Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι ο λαός με την ψήφο του θα προχωρήσει σε δραματικές ανατροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου