Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

20.000 ευρώ για τον Σύλλογο «Ήλις» από το Υπουργείο Υγείας -- Άγνωστο, όμως, πότε θα δοθούν




Επιχορήγηση ύψους 20.000 ευρώ προς το Νομαρχιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ «ΗΛΙΣ» του Νομού Ηλείας, με την οποία υλοποιείται το αίτημα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, αποφάσισε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδου σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ωστόσο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύεται για το χρόνο παράδοσης του εν λόγω ποσού και αρκείται μόνο στη γενικόλογη αναφορά ότι η επιχορήγηση θα γίνει «με την επόμενη κατανομή του Ειδικού Κρατικού Λαχείου».
Εκτενέστερα, σε ό,τι αφορά τον λόγο αποσύρσεως της αρχικής επιχορήγησης που είχε εγκριθεί προς το Σύλλογο, ύψους 15.000 ευρώ, ο κ. Α. Λοβέρδος απαντά πως αν και η συγκεκριμένη απόφαση κατανομής Ειδικού Κρατικού Λαχείου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών με αρ. Π2β/ΓΠοικ.161504/22-12-10 υπεγράφη μεν από τον ίδιο, «η έγκριση της πίστωσης όμως -όπως προκύπτει από το με Α.Π. ΔΥ5α/οικ.163968/28-12-10 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού- δεν προχώρησε από την υπηρεσία εντελλομένων, λόγω λήξης του οικονομικού έτους».
Στην απάντηση επισημαίνεται επίσης ότι το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Σύλλογοι και τα σωματεία ΑΜΕΑ αναγνωρίζεται πλήρως από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο για αυτόν ακριβώς τον λόγο «καλύπτει συμπληρωματικά, με έκτακτες επιχορηγήσεις από το προϊόν του Ειδικού Κρατικού Λαχείου, τυχόν ελλείμματα των Προνοιακών Φορέων, σύμφωνα πάντα με τις πιστώσεις που διαθέτει και τα σχετικά αιτήματα τους».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου