Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ύποπτα παιχνίδια πίσω από τη μεταφορά του ΙΚΑ Βαρθολομιού Καταγγελίες Γ. Κοντογιάννης στον Γ. Κουτρουμάνη



Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την  απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ για μεταφορά των υπηρεσιών του Ιδρύματος που λειτουργούν στο Βαρθολομιό στα Λεχαινά, ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κοντογιάννης, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του.

            Η διαμαρτυρία του κ. Κοντογιάννη έγκειται στο γεγονός ότι προ τριών μηνών, όταν και πάλι είχε προκύψει γενικότερο θέμα με τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην περιφέρεια, ο κ. Κουτρουμάνης είχε δηλώσει στον Βουλευτή Ηλείας ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις για λόγους οικονομίας αλλά τον είχε διαβεβαιώσει ότι  θα παραμείνει τουλάχιστον ένα γραφείο ΙΚΑ σε κάθε καλλικρατικό δήμο.
            Ο κ. Κοντογιάννης είπε στον κ. Κουτρουμάνη ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η διοίκηση του ΙΚΑ, με την συγκεκριμένη απόφασή της, προτίθεται να μετακινήσει υποκατάστημα του ΙΚΑ εκτός των ορίων του δήμου στον οποίο μέχρι τώρα λειτουργούσε και επισήμανε ότι είναι τουλάχιστον ύποπτο να μεταφέρονται οι υπηρεσίες στον τόπο καταγωγής του υποδιοικητή του ιδρύματος.
            Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υφυπουργός τόνισε στον κ. Κουτρουμάνη ότι πρόκειται για μια ενέργεια εκτός κανόνων και πολιτικής ηθικής ότι  και  ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιου είδους παιχνίδια.
            Ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων άκουσε με προσοχή τις καταγγελίες του κ. Κοντογιάννη, όμως επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της ουσίας αφού ερευνήσει πρώτα την υπόθεση και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρώην υφυπουργό περιθώριο μερικών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου