Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις για τους αγρότες


            Την άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών πρώιμου καρπουζιού και υπαίθριων κηπευτικών ζήτησε με δηλώσεις του ο Βουλευτής κ. Γ. Κοντογιάννης, επισημαίνοντας ότι η χαλαζόπτωση στις περιοχές που επλήγησαν επέφερε έως και ολική καταστροφή των παραγομένων προϊόντων.

«Στις κρίσιμες ώρες που περνούμε η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τον αγρότη και να κρατήσει ζωντανή την περιφέρεια», τόνισε ο πρώην υφυπουργός επισημαίνοντας ότι οι πληγέντες παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν πλήρως, όπως έγινε και το 2006. Οι καταγραφές δε των ζημιών, όπως είπε, πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να μη επαναληφθούν οι δυσκολίες που υπήρξαν σε προηγούμενες περιόδους, όταν οι εκτιμητές αναζητούσαν «μάρτυρες» και δεν υπήρχαν λόγω της ευπάθειας των προϊόντων.

·  Ως προς τις αποζημιώσεις των αγροτών της Σαλμώνης από τον παγετό του Μαρτίου και τους πατατοκαλλιεργητές της Ηλείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετικές Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης, δηλώνει πως ακολουθείται η τυπική διαδικασία, χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για την Ηλεία, της οποίας οι αγρότες βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου