Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Να γίνουν εξεταστικά κέντρα και στην επαρχία για μαθητές με ειδικές ανάγκες PΝα ανακαλέσει το Υπουργείο Παιδείας την απόφασή του




            Να ανακαλέσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας την απόφαση να λειτουργήσει εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων για τους μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε πως το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους, οι οποίο καλούνται οι ίδιο να καλύψουν τα έξοδα της μετάβασης και παραμονής των παιδιών τους στις πόλεις που θα γίνουν οι εξετάσεις. Επί πλέον, οι μαθητές θα επιβαρυνθούν εκτός από σωματικά και ψυχικά, λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος.
Κατά συνέπεια, κι όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αν δεν υπάρξουν κι άλλα εξεταστικά κέντρα, η αποχή των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις εξετάσεις θα είναι μεγάλη.
Είναι επομένως επιβεβλημένη η ανάγκη να λειτουργήσουν και άλλα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα σε μεγάλες πόλεις όπως ο Πύργος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, οι οποίοι ήδη βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου