Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Καταργείται οριστικά το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου - Αρνητικό το Υπ. Άμυνας στην πρόταση Κοντογιάννη για στέγασή του στη ΣΕΤΤΗΛ



Επιβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας την κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Πύργου, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλου στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Συγκεκριμένα, εντός του 2011 το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου θα συγχωνευθεί  με το Στρατολογικό Γραφείο Πάτρας και το Στρατολογικό Γραφείο Μεσολογγίου και θα δημιουργηθεί νέα Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»).

Επίσης, ο Υπουργός Άμυνας απορρίπτει, για την ακρίβεια δεν εξετάζει καν, την πρόταση του Γιώργου Κοντογιάννη για στέγαση του Στρατολογικού Γραφείου Πύργου εντός της ΣΕΤΤΗΛ, προκειμένου να μην συντρέχει οικονομικός λόγος για την κατάργησή του, αφού το κόστος λειτουργίας του θα μειωθεί στο ελάχιστο.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, για άλλη μια φορά, Ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της ΣΕΤΤΗΛ, με την οποία καλεί τα Υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες ότι η ΣΕΤΤΗΛ πρόκειται να μετατραπεί σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, ενώ παράλληλα επισημαίνει τους κινδύνους που απορρέουν από μια τέτοια απόφαση για τη διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας αλλά και την προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου