Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Όχι στην κατάργηση του ΤΕΙ Πληροφορικής στον Πύργο - Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση




            Δια του Αθηναϊκού Τύπου η Κυβέρνηση επιχειρεί να προλειάνει το έδαφος για το κλείσιμο ΤΕΙ στην περιφέρεια, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του Πύργου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το εν λόγω τμήμα, βρίσκεται στον κατάλογο των υπό 17 κατάργηση Τμημάτων, στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Εξορθολογισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει καταθέσει σειρά Ερωτήσεων για το θέμα τους τελευταίους μήνες, στις οποίες η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει σαφείς απαντήσεις, ακόμα και τώρα που φαίνεται πως υπάρχει δρομολογημένο σχέδιο.

Μάλιστα στην απάντηση της Υπουργού Παιδείας σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής στον Απρίλιο και η οποία εστάλη μόλις χθες, αφήνονται ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς: «Το Υπουργείο Παιδείας, Δια
Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα προχωρήσει σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίες θα κινούνται σε συγκεκριμένους τομείς και θα αφορούν το μοντέλο της Διοίκησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, το πλαίσιο των σπουδών και τη διεθνοποίησή τους και τη λειτουργική τους ενοποίηση, δηλαδή τη θεματική και χωροταξική τους αναδιάρθρωση».
Κατόπιν τούτων ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης προχώρησε στην κατάθεση νέας Ερώτησης  στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία την καλεί να ξεκαθαρίσει την στάση της και να πει την αλήθεια στο ναό της Ηλείας αναφορικά με τα ΤΕΙ.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί να μην καταργηθεί κανένα τμήμα στο Νομό μας καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες συνέπειες για την περιοχή, αφού η λειτουργία των τμημάτων και η παρουσία των φοιτητών στηρίζει την τοπική οικονομία, σε μια χρονική στιγμή, μάλιστα, που τα μεγάλα έργα της Ηλείας (Ολύμπια Οδός, αεροδρόμιο Ανδραβίδας κ.α) κινδυνεύουν να ματαιωθούν.
Σημειώνεται όχι όλα τα τμήματα έχουν τον απαραίτητο αριθμό φοιτητών και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου