Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Επαναλειτουργεί η ψηφιακή έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες



Μετά από πιέσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο που ασκήθηκαν από τον Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργο Κοντογιάννη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, δεσμεύεται ότι θα λειτουργήσει και πάλι εντός των ημερών και συγκεκριμένα του πρώτου δεκαπενθήμερου του Μαΐου η ψηφιακή έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που φιλοξενείται στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (στο παλαιό Μουσείο Ολυμπίας).

Ο Υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε Ερώτηση του πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απρόσκοπτη λειτουργία της ψηφιακής έκθεσης διασφαλίζεται μέσω του ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Ζ’ ΕΚΠΑ) και της απαιτούμενης τεχνικής υποστήριξης από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ερώτησή του ο Γιώργος Κοντογιάννης ανάφερε ότι το συγκεκριμένο έργο, που κόστισε περίπου 4 εκατ. ευρώ, παραμένει εδώ και μήνες κλειστό για το κοινό, ενώ παράλληλα ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα ώστε όχι μόνο να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της έκθεσης αλλά και να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά της. Σημειώνεται ότι τους λίγους μήνες που λειτούργησε η έκθεση αποτέλεσε πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους κατοίκους της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου