Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Να μην καταργηθεί το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Αμαλιάδα - Ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κοντογιάννης




Να μην καταργηθεί το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Αμαλιάδα ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, κατά την Ομιλία του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση εγείρει σοβαρά ερωτηματικά καθώς τα δύο χρόνια που λειτουργούσε το συγκεκριμένο τμήμα είχε τον απαιτούμενο αριθμό ενεργών φοιτητών και φιλοξενείτο σε κτηριακές εγκαταστάσεις του δήμου με αποτέλεσμα να μην είχε πρόσθετα λειτουργικά έξοδα.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως δεν δόθηκε καν ο απαιτούμενος χρόνος της πενταετίας για να διαπιστωθεί εν τοις πράγμασι η εξέλιξή σου εν λόγω τμήματος και ανέφερε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας κ. Καπλάνης το χαρακτήριζε βιώσιμο.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης χαρακτήρισε την πράξη εχθρική για το τόπο μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται εχθρός της Ηλείας. Παρά τις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού μια εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2009, στην Ολυμπία, στους 18 μήνες που είστε κυβέρνηση, έχετε βάλει στο στόχαστρο την Ηλεία, επιχειρώντας πότε να σταματήσετε τις διαδικασίες για λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού, πότε διαρρέοντας σενάρια για σταμάτημα της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα, πότε για κλείσιμο του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ, πότε κλείνοντας τμήματα ΤΕΙ.
Ως πότε η κυβέρνησή σας θα στοχεύει έναν τόπο πληγωμένο. Λαβωθήκαμε από τις θεομηνίες αλλά τη χαριστική βολή φαίνεται ότι θα μας τη δώσει η παράταξή σας».
Κλείνοντας, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κάλεσε την Υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει την απόφαση της, την οποία χαρακτήρισε άδικη.


Ο Βουλετής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων δήλωσε τα εξής: «Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Οι κόποι, οι θυσίες και η προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές όλα αυτό το διάστημα εύχομαι πραγματικά να αποδώσουν καρπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου