Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Λουκέτο στη ΣΕΤΤΗΛ - Δεν θα γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών διαβεβαιώνει και ο Βενιζέλος



            Δεδομένο θωρείται πλέον το κλείσιμο του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο. Αυτό προκύπτει τόσο από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας  κ. Μπεγλίτη στον κυβερνητικό βουλευτή κ. Τάκη Αντωνακόπουλο όσο και από την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλου στο Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργο Κοντογιάννη.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει όσα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής είχε πει την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Κοντογιάννη και επαναλαμβάνει ότι η ΣΕΤΤΗΛ δεν θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Συγκεκριμένα η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο δημιουργίας σύγχρονων πολυδύναμων στρατοπέδων, το ΓΕΣ συνεκτιμώντας τις επιχειρησιακές-εκπαιδευτικές απαιτήσεις, σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών αναγκών του, επικαιροποιεί διαρκώς σχετικές μελέτες για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων του Σ.Ξ, χωρίς επί του παρόντος να έχει ληφθεί απόφαση για τη ΣΕΤΤΗΛ.
Για την αντιμετώπιση της συγκέντρωσης παράνομα εισερχόμενων στη χώρα μας, το ΓΕΣ έχει προτείνει στην ΕΛ.ΑΣ αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, στα οποία δεν έχει συμπεριληφθεί το Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ» όπου έχει την έδρα της η ΣΕΤΤΗΛ.
Η οριστική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και της ΣΕΤΤΗΛ, θα ληφθεί στο πλαίσιο της νέας Δομής Δυνάμεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου