Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Γιώργος Κοντογιάννης με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, δήλωσε τα εξής:




Η υπογραφή της σύμβασης για τη χρηματοδότηση των κλειστών αυτοκινητοδρόμων στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Πελοποννήσου και ορισμένων εκ των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ούτε ο τουρισμός, ούτε οι εξαγωγές προϊόντων του πρωτογενούς τομέα μπορούν να ενισχυθούν αν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκού τύπου υποδομές, με κυριότερο τον εθνικό οδικό άξονα της Ολυμπίας Οδού.
Επανειλημμένως έχω καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης της Ολυμπίας Οδού για την κατασκευή της άμεσα, τουλάχιστον στο τμήμα που δεν υφίστανται νομικά προβλήματα.
Αναμένω από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών  να
ανακοινώσει εναλλακτικές λύσεις στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ολυμπίας Οδού, πριν την εισαγωγή της νέας τροποποιημένης σύμβασης στην Ελληνική Βουλή, προς ψήφιση.
Είναι προφανές, όχι μόνο ως αντιπρόσωπος της Ηλείας στη Βουλή, αλλά και ως πολιτικός που βλέπει ότι η ενίσχυση των υποδομών στη Δυτική Ελλάδα θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, που είναι το ζητούμενο στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση, ότι θα στηρίξω μόνο κάθε ολοκληρωμένη πρόταση που θα διασφαλίζει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης και θα θέτει σαφή χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, τουλάχιστον ως προς το τμήμα που δεν υφίστανται νομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου