Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας για τους πολύτεκνους



Την ανάγκη να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους πολύτεκνους από το Υπουργείο Οικονομικών που θα αφορά ελάφρυνσή τους ως προς τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας που καλούνται να πληρώσουν για το 2014, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
           
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει εξής:

«Τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας που επιβάλλεται εφέτος στους πολύτεκνους αποτελούν άλλη μία σημαντική επιβάρυνση στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας που για αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού ανέρχονται στα 660 ευρώ προστίθεται και ο φόρος πολυτελείας 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου, δηλαδή μια πολύτεκνη οικογένεια καλείται να καταβάλει το συνολικό ποσό των περίπου 1.100 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας του 2014.
Με δεδομένο ότι:        
-       Τα πολυθέσια αυτοκίνητα που εξ ανάγκης χρησιμοποιούν οι πολύτεκνοι είναι εκ των πραγμάτων μεγάλου κυβισμού.
-       Οι περισσότεροι πολύτεκνοι αγόρασαν αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού με βάση τα κίνητρα που είχε δώσει η Κυβέρνηση το 2004.
-       Οι φόροι που έχουν το χαρακτήρα πολυτελείας δεν έχουν καμία σχέση με την εισοδηματική κατάσταση των πολυτέκνων.
-       Οι πολύτεκνοι αποτελούν μία από τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα εξετάσετε την δυνατότητα να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους πολυτέκνους που θα αφορά ελάφρυνσή τους ως προς τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας που καλούνται να πληρώσουν για το 2014;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου