Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αναγκαία η παράταση και η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ




Την ανάγκη να δοθεί παράταση του χρόνου καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ καθώς και να υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο ασφαλιστικό εξάμηνο των ασφαλιστικών εισφορών ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας 17 Βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης. Η Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.
Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, πολλοί αγρότες και πολλές αγρότισσες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ,
με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Οι αγρότες δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, αδυνατούν να πληρώσουν. Μάλιστα, στην τελευταία αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών άλλαξε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του ασφαλιστικού εξαμήνου από 28η Δεκεμβρίου σε 30 Νοεμβρίου.  Πρέπει δηλαδή οι αγρότες να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους 1 μήνα νωρίτερα.
Ακόμα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν και οι αγρότες που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, έχουν καταθέσει συνταξιοδοτικό φάκελο στον ΟΓΑ και παρόλο που έχουν κριθεί συνταξιούχοι και γίνεται η κράτηση της μηνιαίας σύνταξης για την εξόφληση των οφειλών προς τον ΟΓΑ, δεν δικαιούνται μέχρι και την εξόφληση των οφειλών τους να έχουν έστω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, οι Βουλευτές ζητούν:
1. Να δοθεί παράταση του χρόνου καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ
2. Να υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο μάλιστα ασφαλιστικό εξάμηνο των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω διακανονισμού με ανοιχτό λογαριασμό, έτσι ώστε οι αγρότες να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό, προκειμένου σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους και να έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
3. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κριθέντες από τον ΟΓΑ συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον ΟΓΑ και τους παρακρατείται η σύνταξη για την εξόφληση των οφειλών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου