Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας



Την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Στην Ερώτηση που κατατέθηκε στις 11.10.13 με αρ. πρωτ. 2613 ο Βουλευτής Ηλείας αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζονται στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των εφημεριών, λόγω έλλειψης του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και θέτει τα εξής Ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κ.Υ Ανδρίτσαινας;
2.    Ποια μέτρα θα λάβετε για την κάλυψη όλων των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας;
3.    Ως προς την έλλειψη ασθενοφόρων για τη διακομιδή των ασθενών, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη μεταφορά τους, στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο, στο Νοσοκομείο Πύργου;
Παράλληλα ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά την επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Ανδριτσάνων κ. Δημητρίου Δημητρακόπουλου,  στην οποία επισημαίνονται επίσης ζητήματα που αφορούν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης από το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.
Τέλος, σε συνάντηση που είχε προ ημερών ο Γιώργος Κοντογιάννης με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στον οποίο και εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με το εν λόγω Κέντρο Υγείας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου