Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δεν τιμούν κανέναν τα κενά στα ΕΠΑΛ δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους - Το πρόβλημα φέρνει στη Βουλή ο Γ. Κοντογιάννης



 Την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές στα ΕΠΑΛ της Ηλείας επεσήμανε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης  Γιώργος Κοντογιάννης,  με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 18.10.13 (αριθμ. πρωτ. 2893) προς τον Υπουργό Παιδείας.
Στην Ερώτησή του ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε αναφερθεί στις δηλώσεις του Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου κ. Αθανασίου Βέρρα, σύμφωνα με τις οποίες στον τομέα της υγεία παρουσιάζονται κενά 70 ωρών διδασκαλίας, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται στον τομέα της οικονομίας.
Όμως εκτός του ΕΠΑΛ Πύργου, ελλείψεις παρουσιάζονται και στα ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και Κρεστένων, με κυριότερες αυτές στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ενώ στις ΕΠΑΣ Πύργου και Αμαλιάδας μαθητές ειδικοτήτων όπως της κομμωτικής κάνουν μάθημα μια ώρα τη βδομάδα.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως η παραπάνω εικόνα, σε συνδυασμό με τις γενικότερες ελλείψεις σε καθηγητές αλλά και τα ειδικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, δεν τιμά κανέναν και πως το Υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών έστω και με ωρομίσθιους καθηγητές, καθώς ήδη έχουν παρέλθει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιά και οι διδασκαλία γίνεται μετ’ εμποδίων, γεγονός που αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις τελικές εξετάσεις των μαθητών για την απόκτηση του απολυτηρίου και του πτυχίου τους αλλά και σε όσους επιθυμούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου