Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Να υπάρξει οικονομική διευκόλυνση για τις ανανεώσεις αδειών κυνηγετικών όπλων



Να υπάρξει οικονομική διευκόλυνση προς τους κυνηγούς προκειμένου να ανανεώσουν τις Άδειες Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (ΑΚΚΟ) ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κοντογιάννης, το φαινόμενο των «ληγμένων» ή αδήλωτων όπλων έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Η επιβολή προστίμου 120 ευρώ για όσους δεν ανανέωσαν την άδεια πριν τη λήξη της αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα και για την
δήλωση ενός αδήλωτου κυνηγητικού όπλου αλλά και για την ανανέωση της άδειας.
Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με το 2011 (οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος) και καθώς πολλοί κυνηγοί διαθέτουν περισσότερες από μία άδειες που πρέπει να ανανεώσουν, θα ήταν σκόπιμο να αναζητηθούν τρόποι ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοχοι όπλων πχ να τους δίνεται η δυνατότητα του διακανονισμού της πληρωμής των οφειλόμενων ποσών.
Σύμφωνα με το Γιώργο Κοντογιάννη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «ληγμένων» όπλων, λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία των κυνηγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου