Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Nα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων



 Να ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες στο νέο ΕΣΠΑ κονδύλι για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με δεδομένη την σεισμικότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνει την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων και για το λόγο αυτό προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα στο νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να υπερκεραστεί το εμπόδιο της έλλειψης κονδυλίων.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Mε αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται για μεγάλο διάστημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης είναι επιβεβλημένη η πραγματοποίηση προσεισμικών ελέγχων και ελέγχων στατικής επάρκειας σε μισά από τα 300.000 κτίρια που υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Έχει προγραμματιστεί προσεισμικός έλεγχος για τα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;
  2. Θα συμπεριληφθεί στις επιλέξιμες δαπάνες στο νέο ΕΣΠΑ κονδύλι για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου