Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ζαχάρω-Φιγαλία-Ανδρίτσαινα



Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ζαχάρω-Φιγαλία-Ανδρίτσαινα, σύμφωνα με τη απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης στον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, μετά από Αναφορά που είχε καταθέσει ο τελευταίος στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός, υπεγράφη στις 31 Μαΐου 2013 η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση επαρχιακής οδού Θολό-Φιγαλεία-Πετράλωνα-Ιερόν Απόλλωνος» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, καθαρισμό ερεισμάτων από φυτικά, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων, σκυροδέματα
και αποκαταστάσεις του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού άξονα.
Επίσης, στις 15 Ιουλίου 2013, αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών στο Ε.Ο Δίκτυο πυρόπληκτων περιοχών Ν.Ηλείας, Υποέργο: Δρόμος Θολό-Φιγαλεία-Ναός Επικούρειου Απόλλωνα» με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών (κατολισθήσεων) που προκλήθηκαν λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου σε δύο πολύ επικίνδυνα σημεία. Το πρώτο στην είσοδο  του Λεπρέου-θέση «Δυστύχημα» και το δεύτερο στον οικισμό Ρεβελέικα, όπου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το κατολισθητικό φαινόμενο έχει επιδεινωθεί και υπάρχει άμεσος κίνδυνος αποκοπής του δρόμου και πρόκλησης ατυχήματος.
Το έργο δημοπρατήθηκε στις 21-3-2013 και το πρακτικό της δημοπρασίας έκλεισε στις 11-4-2013. Εν συνεχεία απεστάλη στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ για την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας στις 23-4-2013 και η απόφαση διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για έλεγχο νομιμότητας.
Θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω του ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι μεγαλύτερος από 200.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και η σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι 15 Ιουλίου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή διαβίβασε την επιστολή που συνυπογράφουν οι εξής Σύλλογοι: Ανδριτσάνων, Πετραλωνιτών (Βερβιτσάνων) Ολυμπίας, Περιβολιοτών Ολυμπίας, Αποδήμων Λυνιστιάνων, Απανταχού Φιγαλέων (Ο Φιγαλός), Των Απανταχού Αποδήμων Δραγωγιτών Ολυμπίας (Ο Απόλλων), στην οποία καταγράφεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο «Ζαχάρω- Θολό- Λέπρεο -Φασκομηλιά-Νέα Φιγαλία -Πετράλωνα -Στόμιο -Περιβόλια-ΑρχαίαΦιγαλία –Νέδα –Δραγώγι -Ναός Επικουρείου Απόλλωνα-Ανδρίτσαινα», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα, εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, οπότε και η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου