Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Να δοθεί παράταση στην περίοδο χάριτος των δανείων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Την επιμήκυνση των δανείων, την παράταση της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή των δανείων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις και την λήψη γενικότερων μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης με την Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, στην οποία καταγράφονται τα εξής αιτήματα, με στόχο την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών:
1.    Επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων.
2.    Να δοθεί περίοδος χάριτος άλλα δύο χρόνια (από 1.1.2013 έως 31.12.2014), έτσι
ώστε η πρώτη καταβολή της δόσης να είναι στις 30.6.2015.
3.    Για όσους δεν έχουν καταβάλει το μη επιδοτούμενο μέρος των τόκων, μέχρι την 31/12/2012, να γίνει κεφαλαιοποίηση, αυξάνοντας ισομερώς τις δόσεις του οφειλόμενου κεφαλαίου.
4.    Το επιτόκιο των ρυθμίσεων να αποδεσμευτεί από το επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου και να προσαρμοστεί στο euribor, διαφορετικά θα επιβαρύνονται δυσανάλογα και οι επιχειρήσεις αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά στην συμμετοχή στην επιδότηση του επιτοκίου.  

Επίσης, ο Γιώργος Κοντογιάννης έθεσε τα συγκεκριμένα ζητήματα και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Χρήστο Γκόρτσο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου