Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς εμβόλια



Να μην μείνει χωρίς εμβολιασμό κανένα παιδί με ανασφάλιστο ή άπορο γονέα ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα μετά την υπ. αριθμ. 234/18-7-2012 Ερώτηση που κατέθεσε και την απάντηση της Υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη, σύμφωνα με την οποία «…Για τους απόρους και ανασφάλιστους (σύμφωνα με την αρ. 139491 Απόφαση ΦΕΚ 747Β) χορηγούνται δωρεάν
εμβόλια από το Υπουργείο Υγείας, μέσω των Δ/νσεων Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων των Δήμων της χώρας…Τέλος, με την αρ. Υ1/ΓΠοικ.74685/31.7.2012 (ΑΔΑ: B4OZΘ-ΓΩΧ) εγκύκλιο του Υπουργείου μας, οι Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας κλήθηκαν να καταγράψουν τον αριθμό των απόρων και ανασφάλιστων ατόμων που κατέχουν βιβλιάριο ανασφαλίστου και να εκτιμήσουν κατά προσέγγιση τον αριθμό των ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και δεν διαθέτουν ισχύον βιβλιάριο ανασφαλίστου, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη εμβολιοπαραγωγή και εμβολιαστική κάλυψη σε κεντρικό επίπεδο».
Με βάση τα παραπάνω ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής Ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:
1.      Ποια διαδικασία και ποια πιστοποιητικά απαιτούνται από τους απόρους και τους ανασφάλιστους προκειμένου να γίνει δωρεάν χορήγηση εμβολίων στα παιδιά τους;
2.      Πραγματοποιήθηκε η ως άνω αναφερόμενη καταγραφή απόρων και ανασφαλίστων και ποιο το αποτέλεσμα αυτής;
3.      Για το έτος 2012 και τους πρώτους μήνες του 2013, πόσοι είναι οι δωρεάν εμβολιασμοί παιδιών απόρων και ανασφαλίστων;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου