Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εξετάζει το Υπ. Ανάπτυξης την ένταξη του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας



Για άλλη μια φορά δηλώνει το Υπ. Ανάπτυξης και Υποδομών ότι εξετάζει την ένταξη του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπλ. Υπουργού κ. Καλογιάννη σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπλ. Υπουργού: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, διερευνά το θέμα ένταξης του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2576/98».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό,
με πολλαπλές Ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή, να ενταχθεί με νομοθετική ρύθμιση ο ανεμοστρόβιλος στην έννοια της θεομηνίας του άρθρου 10 του Ν.2576/98 ώστε σε περίπτωση που προκαλούνται καταστροφές από το συγκεκριμένο φαινόμενο να ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, καθώς:
Πρώτον, η εμφάνιση των ανεμοστρόβιλων στην Ηλεία είναι πλέον συχνή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και πάγιο κεφάλαιο.
 Δεύτερον, όπως επισημαίνει ο κ. Μιχάλη Σιούτας, διδάκτωρ μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ: «Η Οκλαχόμα της Ελλάδας είναι η Ηλεία, όπου εμφανίζονται κάθε χρόνο μικροί ανεμοστρόβιλοι που προκαλούν σοβαρές ζημιές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου