Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Να μη καταργηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου



Να μη καταργηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ηλείας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας-Ιθάκης, στην οποία καταγράφονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου δεν συμβάλει στην εξοικονόμησης κρατικών πόρων, αντίθετα δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και οδηγεί στη μείωση εσόδων λόγω της μη επαρκούς και έγκαιρης αστυνόμευσης της περιοχής.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τα
επιχειρήματα που συνηγορούν στη διατήρηση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου και συγκεκριμένα έθεσε τα εξής ζητήματα, όπως αυτά αναγράφονται στην επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος:
-        O συγκεκριμένος σταθμός στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ήλιδας και τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τον εν λόγω Δήμο.
-        Ο Λ/Σ Παλουκίου καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή και εξυπηρετεί τους πολίτες τριών Δήμων στην διεκπεραίωση συναλλαγών με τη Λιμενική Αρχή, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά τους θερινούς μήνες.
-        Σε περίπτωση κατάργηση του Λ/Σ Παλουκίου, ο Λιμενικός Σταθμός Κατακόλου θα επιφορτιστεί με την αστυνόμευση μιας τεράστιας ακτογραμμής (160χλμ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την ορθή αντιμετώπιση των φαινομένων όπως λαθρεμπόριο, λαθρομετανάστευση κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου