Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μπήκε και η τελευταία υπογραφή για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του 2012




Μπήκε και η τελευταία υπογραφή στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες  το Φεβρουάριο του 2012, η οποία αφορά δεκάδες επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Πύργου.
Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας συνυπέγραψε τη σχετική απόφαση, την οποία είχαν υπογράψει προηγουμένως οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Στουρνάρας, Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης και Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης.
Η ΚΥΑ διαβιβάστηκε σήμερα, Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, στη Διεύθυνση 21 (Δ21) του
Υπουργείου Οικονομικών, από την οποία θα την παραλάβει η Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων προκειμένου να αναρτηθεί και να προωθηθεί στους ενδιαφερόμενους.
Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης από την πρώτη στιγμή που είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με την καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να επισπευθεί η ΚΥΑ και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2012 ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε αποστείλει επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για καταγραφή  των ζημιών και να ενεργοποιηθεί ταχύτατα στη συνέχεια ο μηχανισμός καταβολής αποζημιώσεων. Επίσης, είχε καταθέσει Αναφορά στη Βουλή με α.π. 3554/1-4-13, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για την πορεία της αποζημίωσης των πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου