Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στο πλευρό των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία



Στο πλευρό των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία βρέθηκε για άλλη μια φορά ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το Σάββατο με τον Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας Νομού Ηλείας.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Γεωργακόπουλος, η γραμματέας κ. Ρωξάνη Καρυτινού, ο έφορος κ. Τρύφων Καλογερόπουλος και η ταμίας κ. Μιχαλίτσα Τσάκαλου, οι οποίοι εξέθεσαν τα αιτήματά τους στον Ηλείο Βουλευτή.
Συγκεκριμένα, έθεσαν τα εξής θέματα ως προς την βελτίωση των παροχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες από το Νοσοκομείου Πύργου:

·         Nα τοποθετηθεί ιατρός αιματολόγος ή γενικής ιατρικής που να έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τους πάσχοντες που μεταγγίζονται.
·         Να τοποθετηθεί νοσηλεύτρια αποκλειστικά για τη Μονάδα
·         Να αγοραστούν φίλτρα λευκαφαίρεσης για την αιμοδοσία, ώστε να μη γίνεται λευκαφαίρεση την ώρα της μετάγγισης.
·         Να δημιουργηθεί ξεχωριστεί Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο, η μορφή της οποίας θα είναι σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση και τη λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Ν. 2267/2007.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη έχει καταθέσει Αναφορά στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό, στην οποία διαβίβασε σχετική επιστολή του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ν. Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου