Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Νέα παρέμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ

Σε νέα παρέμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ προκειμένου να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες σε ενέργεια προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Στην Αναφορά ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή του Προέδρου του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού κ. Αναστασίου Αλτάνη, στην οποία διατυπώνεται το αίτημα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες και τους περιβάλλοντες χώρους των αντλιοστασίων, με στόχο τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και κατ’ επέκταση του κόστος καλλιέργειας, γεγονός που θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό τα γενικότερα οικονομικά
προβλήματα των Οργανισμών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης από το 2011 έχει προτείνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, καταθέτοντας τρεις Ερωτήσεις στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (αρ. πρωτ. 9180/14.01.11, 20687/27.7.11, 1556/11.9.12).
Από την τελευταία απάντηση που έλαβε ο Γιώργος Κοντογιάννης τον Οκτώβριο 2012 από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου προκύπτει ότι προωθούνται οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν οι ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των κτιρίων δικαιοδοσίας τους, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου καθώς: «Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της κυριότητας του χώρου εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, η περίπτωση των Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου από το δημόσιο φορέα που το έχει στην ιδιοκτησία του και συναινέσει αυτού για την εγκατάσταση φ/β συστημάτων, κατ’ αναλογία της δυνατότητας που δίνεται στις σχολικές επιτροπές, βάσει της απόφασης Α.Υ./Φ1/οικ.18513/20.09.2010 (Β’ 1557) «Συμπλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις», με την οποία έχουν τροποποιηθεί οι προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου