Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών για τρίμηνα τέλη κυκλοφορίας



Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2013
           
            Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατά τους τελευταίους μήνες η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων τείνει να γίνει μαζικό φαινόμενο, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός αυτοκινήτου (ακριβά καύσιμα, υψηλά τέλη κυκλοφορίας κλπ.).
            Με δεδομένη την ανάγκη του κράτους να αυξήσει τα έσοδά του, στο πλαίσιο όμως μιας κοινωνικής πολιτικής που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών, θα ήθελα να επαναφέρω την πρόταση που είχα καταθέσει με επιστολή που σας απέστειλα στις 27 Δεκεμβρίου 2012 αναφορικά με την καταβολή τελών κυκλοφορίας.
            Συγκεκριμένα, προτείνω να εξετάσετε τη δυνατότητα καταβολής τελών κυκλοφορίας για ένα τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) οπότε και γίνεται χρήση των ΙΧ για τη μετακίνηση σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού για διακοπές. Η πρόταση αφορά μόνο τα ΙΧ, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες.
Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τους πολίτες αλλά και για το κράτος λόγω των εσόδων που θα προκύψουν από την είσπραξη των έστω και μειωμένων τελών, από την πώληση βενζίνης κλπ, ενώ σιγά-σιγά θα επανέλθουν στην κυκλοφορία αυτοκίνητα-κυρίως μεγάλου κυβισμού-οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν καταθέσει τις πινακίδες.
           
           
                                                                               Με εκτίμηση                                                               
                                       Γιώργος Κοντογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου