Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η γραφειοκρατία καθυστερεί την καταβολή των επιταγών κατάρτισης στους ανέργους


 
Στη γραφειοκρατία οφείλεται η καθυστέρηση στην καταβολή των επιταγών κατάρτισης (vouchers) στους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών  Πληροφορίας και Επικοινωνίας.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τους λόγους στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων, τα οποία ανέρχονται στα 500 ευρώ ανά δικαιούχο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) του Υπουργείου Εργασίας δέχτηκε πληθώρα φακέλων αποπληρωμής των προγραμμάτων με αποτέλεσμα να χρειαστεί η ενίσχυσή της με επί πλέον ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων και των αντίστοιχων εισηγήσεων πληρωμών προς τον ΟΑΕΔ.
Ο ΟΑΕΔ, από τις 14.11.2012 έως και τις 27.12.2012, έχει παραλάβει περίπου 202 προγράμματα, που αναφέρονται σε 4.189 ωφελούμενους και έχει καταβάλει μέχρι σήμερα  τα εκπαιδευτικά επιδόματα σε περίπου 2000 ωφελούμενους, σε χρονικό διάστημα, που σε καμία περίπτωση δεν έχει υπερβεί τον 1 μήνα, από την παραλαβή των Εισηγήσεων Καταβολής Εκπαιδευτικού Επιδόματος Ωφελουμένων από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής.
Επισημαίνεται ότι ο ΟΑΕΔ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει τα εν λόγω επιδόματα εντός των ολίγων ημερών υπό την προϋπόθεση ότι θα παραλαμβάνει από την αρμόδια υπηρεσία τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου