Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Επιχορηγήσεις ελεύθερου θεάτρου



Ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο 2012, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού είχε ανακοινώσει την επιχορήγηση του ελεύθερου θεάτρου με 2 εκατ. ευρώ (για την περίοδο 2011-2012) χωρίς έκτοτε ούτε οι θίασοι να έχουν λάβει το ποσά που δικαιούνται ούτε να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Με δεδομένο ότι:
-               O πολιτισμός δεν πρέπει να αποτελέσει το εύκολο θύμα της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση για εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών.
-               Το ελεύθερο θέατρο αποτελεί τον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας στην Ελλάδα.
-               Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την λειτουργία του ελεύθερου θεάτρου, το οποίο χωρίς τη στήριξη της πολιτείας θα αφανιστεί, καθώς
οι περισσότεροι θίασοι έχουν ήδη μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να ανταποκριθούν στην υφιστάμενη οικονομική κατάσταση των πολιτών, ενώ παράλληλα οι οικονομικές υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται (υψηλές λειτουργικές δαπάνες, ΙΚΑ, ΦΠΑ κλπ.).

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Θα δοθούν τελικά οι επιχορηγήσεις για την περίοδο 2011-2012 και αν, πότε θα αρχίσει η καταβολή τους;
  2. Ποια η εν γένει πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ως προς τις επιχορηγήσεις του ελεύθερου θεάτρου;
  3. Σε περίπτωση που οι επιχορηγήσεις τελικά δεν δοθούν, τα 2 εκατ. ευρώ που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προόριζε για το σκοπό αυτό που τελικά δαπανήθηκαν;


Ο ερωτών βουλευτής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου