Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Θεσπίζεται η κάρτα υγείας αθλητή




Η Κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση κάρτας υγείας αθλητή, όπως προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ι. Ιωαννίδης, στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με την ιατρική προστασία στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε επισημάνει πως
τα περιστατικά θανάτων αθλητών σε αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καταδεικνύουν την ανάγκη λήψης μέτρων με στόχο την πληρέστερη ιατρική κάλυψη, η οποία έχει δύο διαστάσεις: Πρώτον, την παρουσία ιατρών κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων, και δεύτερον, αυστηρό σύστημα εξέτασης αθλητών που να πιστοποιεί ότι βρίσκονται σε κατάλληλη κατάσταση για να αθληθούν.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό: «Έχει καθιερωθεί ο υγειονομικός έλεγχος των αθλούμενων με την έκδοση δελτίων υγείας, που θεωρούνται κάθε χρόνο από τα προβλεπόμενα ιατρικά και νοσηλευτικά όργανα, σύμφωνα με το άρθρο 33, παρ. 9 του Ν.2725/1999.
Επίσης, προβλέπεται η ιατρική κάλυψη των αθλητών στις εκάστοτε αθλητικές διοργανώσεις  με ευθύνη των αντίστοιχων διοργανωτών (αθλητικές Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία).
Επιτακτική ανάγκη για εμάς είναι η άμεση προτεραιότητα της λειτουργίας του θεσμού της κάρτας υγείας αθλητή.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα εφαρμόσουμε άμεσα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την έκδοση καρτών υγείας, για την προάσπιση της καλής υγείας όλων των αθλούμενων της χώρας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου