Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων από το πρώην Ταμείου Μολυβιάτη




Μέχρι τα μέσα Μαρτίου πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι Δήμοι στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση έργων από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Στην Αναφορά που κατέθεσε ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διονυσίου Μπαλιούκου, σχετικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης έργων από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών).

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός, μετά την κατάργηση του ΕΤΑΕΑ (Ν.3895/2010) οι εισφορές του και το ταμειακό του υπόλοιπο περιήλθαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών (Διεύθυνση 24η του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Στη συνέχεια εκδόθηκε ΚΥΑ η οποία περιγράφει τη συνέχιση της διαδικασίας χρηματοδότησης των ενταγμένων έργων αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στη δε τελευταία τροποποίησή της με α.π. 55923/ΔΚΠ353/18-12-2012 περιγράφεται η διαδικασία ένταξης έργων από το 2013 και εφεξής με την υποβολή προτάσεων από τους ΟΤΑ α’ βαθμού στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της αντίστοιχης Περιφέρειας εντός τριών μηνών από την έκδοση της ΚΥΑ (εκδόθηκε στις 18-12-2012) με ανώτατο όριο πιστώσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ποσό των 24.700.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου