Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την 6η ΕΜΑΚ



Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την κατάργηση της 6η Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (EMAK) ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης με την Ερώτησή του είχε ζητήσει να μη καταργηθεί η 6η EMAK καθώς, όπως επεσήμανε, η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα αποδυναμώσει το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων,
της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό: «Στο πλαίσιο της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης των παρεχομένων στους πολίτες υπηρεσιών και της ενίσχυσης της ικανότητας των Υπηρεσιών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, σας γνωρίζουμε ότι βάση απόφασης του αρχηγού Π.Σ ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του. Επισημαίνεται δε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Επιτροπή θα καταθέσει το πρακτικό-προτάσεις της στην Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, που αφορούν τυχόν αναβαθμίσεις ή καταργήσεις πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της χώρας. Η Επιτροπή, κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα λάβει  υπόψη της όλες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής κ.α, τυχόν επισημάνσεις τόσο υπηρεσιακών παραγόντων όσο άλλων φορέων και πολιτών, καθώς και τις διαλαμβανόμενες στις ερωτήσεις των κ.κ. συναδέλφων προτάσεις, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να αποφευχθούν οι παρενέργειες αποσπασματικών σχεδιασμών και ρυθμίσεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου το Σώμα αυτό να αποκτήσει ευελιξία και να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές του δυνατότητες σε προληπτικό-αποτρεπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, ώστε να δύναται το προσωπικό του να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, προς εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και γενικότερα, του δημοσίου συμφέροντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου