Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απαιτείται καταγγελία των καταναλωτών για τη διερεύνηση των παράνομων πρακτικών των εισπρακτικών εταιρειών



Απαιτείται η καταγγελία των καταναλωτών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου των πρακτικών που ακολουθούν οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις (εισπρακτικές εταιρείες). Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης μαζί με άλλους 81 Βουλευτές, με την οποία ζητούσαν την επανεξέτασης και αναθεώρησης του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από παράνομες πρακτικές.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο καταναλωτής-οφειλέτης δύναται να υποβάλει καταγγελία για παράβαση των διατάξεων του νόμου 3758/2009 (περί ληξιπρόθεσμων οφειλών) στο αυτοτελές Τμήμα Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ήδη, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για τις καταγγελίες για τις οποίες ολοκλήρωσε τη διερεύνηση και διαπίστωσε παράβαση των διατάξεων του ως άνω νόμου, προέβη στην επιβολή προστίμων ύψους 390.000 ευρώ σε έξι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, σε έναν δανειστή και μια εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο μητρώο των εταιρειών ενημέρωσης του άρθρου 7 του ν. 3758/2009 όπως ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου