Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αρνητικό το Υπ. Οικονομικών την πρόταση Κοντογιάννη για διακανονισμό των τελών κυκλοφορίας --- Για τα τέλη κυκλοφορίας των αναπήρων



Αρνητικό είναι το Υπ. Οικονομικών στην πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη για διακανονισμό της καταβολής των τελών κυκλοφορίας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε προτείνει:
  1. Να υπάρξει διευκόλυνση των πολιτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, κατ’ αντιστοιχία της απόφασης για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 7 δόσεις, με στόχο εκτός των άλλων και την αύξηση των κρατικών εσόδων.
  2. Την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τον χρόνο που θα γίνει χρήση του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των πινακίδων που κατατίθενται προς απόσυρση.
Σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννης: «Τα τέλη κυκλοφορίας, είναι «ετήσια» και «αδιαίρετα» και οφείλονται για ολόκληρο το έτος, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που το όχημα κυκλοφόρησε εντός του έτους.
Το Υπ. Οικονομικών προς το παρόν δεν εξετάζει προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα θεσπίζεται τμηματική καταβολή των τελών κυκλοφορίας αναλόγως του χρόνου που θα γίνει η χρήση του οχήματος».

·         Για τα τέλη κυκλοφορίας των αναπήρων
            Παραμένουν ως έχουν οι ρυθμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας των αναπήρων, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννης, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει επί του θέματος στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό:
«Η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 16 του νόμου 1798/88, όπως ισχύει, και χορηγείται μετά από έγκριση από τους κατά τόπους αρμόδιους Προϊστάμενους Δ.Ο.Υ., στους οποίους δόθηκε η εξουσιοδότηση με την αριθμ. Μ.2311/323/1977 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών.
            Με τις διατάξεις του νέου νόμου 4093/2012 δεν ρυθμίζονται θέματα που να αφορούν σε απαλλαγές από τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Οδηγίες δε για τα θέματα των ως άνω απαλλαγών έχουν δοθεί από τη Διοίκηση κατ’ επανάληψη, όποτε κρίθηκε απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου